Chiar pierzi, s-ar putea să spună
Chiar pierzi, s-ar putea să spună
Chiar pierzi, s-ar putea să spună
Deci Soylent este mai sănătos decât junk food. Asta înseamnă că ar trebui să ne înlocuim cu toții mesele cu „înlocuitori de masă”? Desigur că nu. Că Soylent este mai sănătos este mai mult o acuzare a stilului nostru de viață rupt decât este un motiv pentru a slăbi nămolul, zi de zi. „Mai bine decât mâncarea nedorită” este o bară scăzută de stabilit, dar nu mai mică decât standardele noastre pentru orice altceva punem în gură.
Dacă mâncarea, așa cum știm, este un lux, vor fi în mare parte alge pentru noi de acum înainte? Un lucru este sigur: indiferent dacă acest start-up a lovit sau nu formula magică pentru o nutriție perfectă, este un pariu sigur pe care societatea în general nu l-a făcut.
Ocazional, Elizabeth Bruenig dezlănțuie un tweet pentru care știe că este sigur că va fi târâtă: recunoaște că nu bea.
Bruenig, cronicar la New York Times cu un număr considerabil de social media, mi-a spus că, de obicei, începe cu tweeting-ul ei ceva ușor inflamator și total fără legătură cu alcoolul – de exemplu, The Razboiul Stelelor precelele sunt de fapt bune. Cineva o va acuza că este beată. La rândul ei, ea va clarifica că nu bea și că nu a fost niciodată beată. Inevitabil, oamenii o vor critica. Chiar pierzi, s-ar putea să spună. De ce te-ai nega?
După cum o vede Bruenig, totuși, există mai multe de câștigat decât de pierdut dacă te abții. De fapt, ea susține restricții mai puternice la vânzările de alcool. Efectele alcoolului asupra criminalității și violenței, în opinia ei, sunt reconsiderarea atitudinilor permisive ale unor orașe și state față de lucruri precum legile privind containerele deschise și unde se poate vinde alcool.
Perspectiva lui Breunig revine la un moment în care a existat o discuție publică solidă despre rolul alcoolului în societate. Astăzi, avertismentele despre băutura diavolului vă vor câștiga câțiva prieteni. Sigur, este bine dacă doriți să vă alăturați Alcoolicilor Anonimi sau să reduceți consumul de alcool pentru a vă ajuta tu, iar oamenii sunt bucuroși să vă spună să nu beți și să conduceți. Dar americanii au tendința de a respinge advocacy-ul general împotriva alcoolului, cu o vociferitate rezervată de obicei auditorilor IRS și dublu-distanțierilor de după perioadă. Împingând, să zicem, taxe mai mari pe alcool te face să fii tratat ca pe o marmă școlară strânsă. Sau mai rău, un neo-prohibiționist.
Spre deosebire de generațiile anterioare, aproape nu există organizații formale care fac presiuni pentru a reduce cantitatea pe care o beau americanii. Unele grupuri se opun marijuanei (prin multe măsuri, un drog mult mai sigur decât alcoolul), armelor, pornografiei, mâncării nedorite și practic oricărui alt viciu. Cu toate acestea, principalele organizații americane pe care le-aș putea urmări, care sunt, prin orice definiție, anti-alcool, sunt Mames Against Drunk Driving – care se concentrează în principal doar pe asta – și o mică organizație non-profit din California numită Alcohol Justice. Într-o țară în care există un grup de interese pentru toate, una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea publică este permisă în mare parte de o trecere gratuită. Și există motive istorice și comerciale profunde pentru care.
Americanii ar fi justificați să trateze alcoolul cu aceeași precauție pe care o au față de alte droguri. Dincolo de gustul și simțul acestuia, există foarte puține lucruri bune de spus despre efectele alcoolului asupra sănătății. Ideea că un pahar sau două de vin roșu pe zi este sănătos este considerată acum îndoielnică. În cel mai bun caz, ușoarele beneficii pentru sănătatea inimii sunt asociate cu consumul moderat de alcool, iar majoritatea experților în sănătate spun că nu ar trebui să începeți să beți pentru beneficiile pentru sănătate, dacă nu beți deja. După cum a afirmat recent un studiu major, „Rezultatele noastre arată că cel mai sigur nivel de băut este nici unul”.
Citiți: Predarea sobrietății cu „sticla”
Subprodusele alcoolului fac ravagii asupra celulelor, crescând riscul bolilor hepatice, insuficienței cardiace, demenței, șapte tipuri de cancer și sindromului alcoolic fetal. Chiar în această lună, cercetătorii au raportat că numărul deceselor legate de alcool în Statele Unite s-a dublat în două decenii, ajungând la 73.000 în 2017. Așa cum a scris jurnalista Stephanie Mencimer într-un 2018 Mama Jones articol, cancerul de sân legat de alcool ucide mai mult de două ori mai multe femei americane decât șoferii beți. Mulți oameni beau pentru a se relaxa, dar se pare că băutura nu este chiar prea bună la asta. Se pare că are un efect boomerang asupra anxietății, calmându-l la început, dar aducându-l în hohote mai târziu.
În ciuda acestor statistici sumbre, americanii îmbrățișează și încurajează consumul de alcool mult mai mult decât fac vicii similare. Alcoolul este singurul drog acceptat aproape universal la întrunirile sociale care ucide în mod obișnuit oamenii. Fumatul rămâne responsabil pentru moartea a aproape 500.000 de americani în fiecare an, dar numărul fumătorilor a scăzut de zeci de ani. Și puține companii ar putea aproviziona legal o oră fericită de lucru cu articulații și bong, care nu au cauzat niciodată o supradoză letală, dar mulți șefi își plătesc lucrătorii cu alcool, care poate fi otrăvitor în cantități mari.
America a ajuns parțial la acest punct, deoarece sfârșitul interzicerii a scos vântul din pânzele grupurilor de cumpătare. Când interdicția națională a alcoolului de 13 ani a fost încheiată în 1933, controlul alcoolului a fost lăsat la latitudinea statelor și a municipalităților pentru a le reglementa. (Acesta este motivul pentru care acum există județe și state uscate în care nu puteți cumpăra alcool în magazinele alimentare.) La nivel național, eforturile anti-alcool au fost „afectate de o aură de eșec”, scrie istoricul vinului Rod Phillips în Alcoolul: o istorie. Apartenența la Woman’s Christian Temperance Union, grupul prohibiționist inițial, a scăzut de la mai mult de 2 milioane în 1920 la mai puțin de jumătate de milion în 1940. Unele grupuri creștine au continuat să impună restricții privind lucruri precum publicitatea cu băuturi alcoolice în anii ’40 și ‘ Anii 50. Dar, în cele din urmă, alcoolul a scăzut ca o problemă politică națională majoră și a fost eclipsat de războiul președintelui Richard Nixon împotriva drogurilor precum marijuana și heroina.
Această lipsă de advocacy anti-alcool a fost întâmpinată cu o schimbare treptată a modului în care americanii au început să vadă alcoolismul – și cu interese comerciale care erau gata să pășească în breșă. Când Alcoholics Anonymous a fost fondat în 1935, a descris alcoolismul ca pe o boală mai degrabă decât ca pe un flagel moral asupra societății, spune Aaron Cowan, profesor de istorie la Universitatea Slippery Rock, din Pennsylvania. (În timp, comunitatea medicală ar ajunge să fie de acord cu ideea abuzului de alcool ca tulburare medicală.) Prin sublinierea reformei individuale, mai degrabă decât a celor sociale, organizația a contribuit la consolidarea ideii că problema nu era alcoolul mare, ci procentul mic. de oameni care nu puteau bea alcool fără a deveni dependenți. Gândirea a devenit, Dacă aveți o problemă cu alcoolul, de ce nu primiți ajutor? De ce să distrugeți distracția tuturor celorlalți?
Citește: Millennials s-au săturat de băut
Bineînțeles, mulți oameni au o relație normală cu alcoolul, care a fost un accesoriu al vieții sociale încă de pe vremea sumerienilor și a vechilor egipteni. Dar astăzi, ceea ce constituie de fapt o relație „normală” cu alcoolul poate fi dificil de determinat, deoarece opiniile americanilor au fost influențate de decenii de eforturi de marketing și lobby atent. Mai exact, producătorii de bere, vin și băuturi spirtoase au încercat în mod repetat să normalizeze și să exculpeze consumul de alcool. „Industria alcoolului a făcut o treabă excelentă de comercializare a produsului, de finanțare a cercetărilor universitare privind beneficiile alcoolului și folosirea influenței sale pentru a încadra problema ca fiind una dintre„ Problema este consumul periculos și atâta timp cât beți în siguranță , sunteți bine ”, spune Michael Siegel, profesor de științe comunitare ale sănătății la Universitatea din Boston.
În timpul celui de-al doilea război mondial, industria berii a reformat berea ca o „băutură moderată”, care era bună pentru moralul soldaților. Un anunț al Fundației Brewers din Statele Unite din 1944 înfățișează un soldat care îi scrie acasă iubitei sale și visează să savureze un pahar de bere în hamacul din curtea din spate. „Până la sfârșitul războiului, industria vinului, industria băuturilor spirtoase distilate și industria berii se definiseră cu adevărat ca parte a țesăturii americane a vieții”, spune Lisa Jacobson, profesor de istorie la Universitatea din California la Santa Barbara.
În deceniile ulterioare, companiile de bere au creat Fundația pentru Cercetare Medicală a Băuturilor Alcoolice, numită acum Fundația pentru Cercetarea Alcoolului, care a continuat să acorde granturi de cercetare oamenilor de știință, dintre care unii au găsit beneficii pentru sănătate consumului de alcool. Mai recent, National Institutes of Health a închis un studiu privind efectele alcoolului după New York Times a raportat că a fost finanțat de companiile de alcool. (George Koob, directorul Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, a declarat pentru Times că fundația prin care au fost canalizate fondurile este un tip de „firewall” care împiedică interferențele donatorilor.)
Între timp, Asociația Națională a Angrosistilor de Bere, care este listată ca cel mai mare contribuitor la campanie pentru candidații politici din categoria „bere, vin și băuturi alcoolice” de către Centrul pentru Politici Responsive, a făcut lobby pentru un proiect de lege care, printre altele, ar reduce accize la bere și băuturi spirtoase. (Într-un e-mail, purtătoarea de cuvânt a NBWA, Lauren Kane, a declarat: „Industria alcoolului are păreri diferite în ceea ce privește reglementarea, dar NBWA va continua să pledeze pentru legi și politici care să sprijine sănătatea și siguranța publică prin reglementări de alcool, gândite și de bun simț de către state. ”)
Câteva organizații de cumpătare sunt încă acolo, spune Mark Schrad, profesor de științe politice la Universitatea Villanova, dar sunt mai activi în Europa. Alcohol Justice, organizația nonprofit din California, susține limite mai stricte în ceea ce privește vânzările și publicitatea de alcool. Dar Bruce Lee Livingston, directorul executiv al grupului, spune că, deoarece multe organizații nonprofit sunt dependente de subvenții de stat, federale și județene, este dificil pentru grup să facă lobby pentru factorii de decizie politică. Și forțele nonprofitului sunt diminuate de puterea de foc a industriei alcoolice. „Alcoolul a fost, într-o mare măsură, abandonat de fundații și cu siguranță nu este finanțat prin donații directe ale întreprinderilor, astfel încât prevenirea alcoolului ca domeniu de advocacy este foarte limitată”, spune Livingston.
După cum o vede Bruenig, cultura pop tinde să descrie societatea ca fiind împărțită între „băieți buni” care vor doar să se distreze și „băieți răi” care vor să distrugă toată distracția. https://produsrecenzie.top/ Dacă sunteți cineva care pune sub semnul întrebării alcoolul, a spus ea, „veți fi recrutați împotriva voinței voastre în această agendă anti-distracție”.
Indiferent de cât de mult le place americanilor să bea, țara ar putea fi mai sigură și mai sănătoasă dacă am trata alcoolul mai mult ca și cum am trata țigările. Lipsa unei discuții serioase despre creșterea prețurilor la alcool sau limitarea vânzării sale vorbește despre tot ceea ce americanii au cedat „băieților buni” care se distrează. Și, judecând după statisticile de sănătate, ne amuzăm până la moarte.
Pentru femeile din multe țări dezvoltate, a avea un copil – a nu plăti pentru el – este partea cea mai grea. Să naști în Finlanda, de exemplu, te va întoarce puțin mai puțin de 60 de dolari. Însă în SUA, noua mamă medie cu asigurare va plăti mai mult de 4.500 de dolari pentru muncă și livrare, a constatat un nou studiu din Health Affairs.
Pentru studiu, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au analizat 657.061 de femei americane care aveau asigurări de sănătate prin slujbele lor și care au născut între 2008 și 2015. (Toate costurile au fost ajustate în funcție de inflație, iar 2015 a fost cel mai recent an pentru care au fost date au analizat datele despre daunele de asigurare pentru costul tuturor tratamentelor și serviciilor pe care femeile le-au folosit în anul anterior livrării, în timpul livrării în sine și timp de trei luni după – pentru a ține cont de orice servicii de sănătate care ar fi putut afecta rezultatele sarcinii lor.
Livrările vaginale, au descoperit cercetătorii, au costat femeile în medie aproximativ 4.314 dolari din buzunar în 2015, în creștere față de 2.910 dolari în 2008. Costul din buzunar al unei nașteri prin cezariană a crescut între timp de la 3.364 dolari la 5.161 dolari. Între timp, cei 4.500 de dolari au reprezentat media pentru toate livrările din 2015.
„Nu am mulți pacienți care să aibă acest tip de bani doar în jur”, spune Michelle Moniz, obstetriciană-ginecologă la Spitalul de femei Von Voigtlander de la Universitatea din Michigan și autorul principal al studiului. „Uneori văd pacienți care se luptă pentru a-și permite îngrijirea sănătății și uneori aleg să nu primească îngrijiri de sănătate pentru că nu își permit”.
Citiți: De ce îngrijirea copiilor este atât de ridicol de scumpă
Nu că procedurile sau tehnologiile implicate în naștere au devenit mult mai scumpe în timp. Motivul creșterii, potrivit autorilor studiului, este creșterea deductibililor mari – sumele forfetare pe care companiile de asigurări le fac clienții să plătească înainte ca companiile să plătească bani. Într-adevăr, mai mulți americani s-au trezit în planuri cu deductibile mari în ultimii ani, deoarece angajatorii au căutat să transfere costurile asistenței medicale asupra angajaților. În noul studiu, Moniz și colegii ei au constatat că procentul de femei cu deductibile a crescut de la aproximativ 69 la sută la aproximativ 87 la sută în perioada de șapte ani. Drept urmare, femeile au plătit o pondere mai mare – cu aproximativ 7% mai mult – din cheltuielile de naștere.
În SUA, 28% dintre lucrătorii asigurați au acum planuri care au o deductibilă de cel puțin 2.000 de dolari, spune Usha Ranji, director asociat pentru politica de sănătate a femeilor la Fundația Familiei Kaiser. „Cheltuielile pentru îngrijirea maternității au urmărit cu adevărat tendințele pe care le-am văzut în general în asigurările private”, mi-a spus ea.
David Anderson, un cercetător asociat cu Centrul pentru Politici de Sănătate Duke-Robert J. Margolis, care nu a fost implicat în studiu, spune că, deși acest studiu întărește efectul deductibililor mari asupra pacienților americani, are unele dezavantaje. Prin includerea tuturor îngrijirilor medicale în cele 12 luni de la naștere, spune el, autorii afacerilor cu sănătatea au riscat să supraestimeze cheltuielile medicale legate de naștere ale femeilor din studiu. De exemplu, un picior rupt suferit de o femeie cu 11 luni înainte de a intra în travaliu ar fi fost probabil inclus în studiu. (Moniz a recunoscut această limitare, dar susține că o abordare care includea doar cheltuielile legate direct de sarcină ar fi scăzut costul real, deoarece vizitele unor medici în lunile care precau nașterea nu ar fi codificate de asigurători ca fiind legate de sarcină.)
Costul de a avea un copil poate fi deosebit de ridicat pentru 45% dintre femeile ale căror sarcini sunt neplanificate. Deoarece este posibil să nu se fi așteptat la un copil atunci când s-au înscris pentru planurile lor de sănătate, este posibil să nu fi pus deoparte banii pentru a-și plăti livrarea sau să se fi înscris pentru o acoperire care s-ar fi ocupat de mai multe costuri de livrare. (Nașterea este motivul nr. 1 al spitalizării în rândul femeilor americane.) Mai mult, costul livrării este doar primul dintr-o serie de cheltuieli majore pentru a avea copii. Nu după mult timp după ce aceste mame și-au plătit facturile de spital, vor fi plătite pentru grădiniță, șezlonguri, haine și taxe școlare. „Acesta este genul de bani care îi determină pe oameni să se îndatoreze”, spune Moniz.
Citește: americanii falimentează de la îmbolnăvirea
Acest studiu, ca mulți alții, evidențiază limitele asigurărilor medicale americane, inclusiv pentru cei care sunt asigurați. Chiar dacă Legea privind îngrijirea accesibilă a adus ordinea în vestul sălbatic al asigurărilor de sănătate, clienții pot rămâne în continuare blocați cu facturi mari.