До втория й рожден ден дрямката вероятно ще бъде веднъж на ден

До втория й рожден ден дрямката вероятно ще бъде веднъж на ден

До втория й рожден ден дрямката вероятно ще бъде веднъж на ден

Физическо бездействие. Д -р Tchou казва, че предсърдното мъждене може да повлияе на способността за упражнения, особено при възрастните хора, което води до по -бърз умствен упадък. Проучване, публикувано в The Lancet Neurology, заключава, че около половината от случаите на деменция и болестта на Алцхаймер се дължат на потенциално модифицируеми рискови фактори. Те включват бездействие, пушене и диабет.

СВЪРЗАНИ: Как вашият разредител на кръвта влияе върху мозъка ви – и риска от деменция

5 стратегии за предотвратяване на когнитивния спад

За да предотвратите когнитивни проблеми, когато имате предсърдно мъждене, помислете за следните методи:

Придържайте се към графика за проверка. Вижте вашия сърдечен лекар, както е препоръчано, за да се уверите, че предсърдното мъждене е под оптимален контрол, казва Кели. Освен лекарствата, сърдечните процедури и операциите могат да бъдат ефективни за поддържане на сърцето ви в ритъм. Вземете разредителите на кръвта. Ако Вашият лекар Ви е предписал разредители на кръвта, казва Tchou, важно е да ги приемате според указанията, за да предотвратите образуването на съсирек и да намалите шансовете си за инсулт. Ако приемате варфарин, поддържането на кръвните нива на лекарството в целевия диапазон също ще помогне. Съобщавайте за странични ефекти на лекарствата. Бета -блокерите са често срещано лекарство за предсърдно мъждене, което се използва за забавяне на сърдечната честота. Tchou казва, че тези лекарства понякога могат да имат депресиращ ефект. Това може да накара хората да се занимават с по -малко умствена и физическа активност, причинявайки проблеми с познанието. Мелани Истински Хилс, която има предсърдно мъждене и основава Stopafib. org, уебсайт за сърдечни аритмии, казва, че според нейния опит „мозъчната мъгла“ от бета -блокерите може да имитира признаци на деменция. „Аз лично знам влиянието на бета -блокерите върху себе си и другите и това не е забавно“, казва тя. Намаляването на дозата на бета -блокера или избора на такива, които не проникват толкова много в мозъка, може да помогне за намаляване на тези странични ефекти, казва Tchou. Лекувайте сънна апнея. Сънната апнея е често срещано, но сериозно нарушение на съня, което причинява временно спиране на дишането няколко пъти през нощта, което лишава мозъка от кислород. Сънната апнея може да доведе до много здравословни проблеми, включително проблеми с паметта и предсърдно мъждене. “Изследванията на клиниката Mayo показват, че 50 % или повече от тези с предсърдно мъждене също имат сънна апнея”, казва Хилс. „Аз лично знам от общността на предсърдното мъждене, че много от тези случаи на сънна апнея не се диагностицират.“ Ако подозирате, че може да имате това разстройство на съня, говорете с Вашия лекар за тестове и лечение. Правете избор на здравословна диета и упражнения всеки ден. „Това, което е добро за сърцето, е добро за мозъка“, съветва Смит. Това включва упражнения, здравословна диета и поддържане на други сърдечно-съдови рискове като високо кръвно налягане и холестерол под контрол.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото в предсърдното мъждене

Мобилното приложение може да помогне за улавяне на безшумно предсърдно мъждене при високорискови, недостатъчно обслужени популации

Инструмент за скрининг на електрокардиограма (ЕКГ), базиран на смартфон, точно открива по-рано недиагностицирани случаи на предсърдно мъждене в проучване на Native. . .

От Лиза Рапапорт, 23 април 2021 г.

Консумацията на повече протеини може да предотврати предсърдно мъждене при по -възрастните жени, констатации

Голям анализ установи, че яденето на малко повече протеини, отколкото се препоръчва в момента, е защитно срещу афиб, дори след отчитане на супена лъжица. . .

От Линда Трасибул 27 март 2020 г.

Изгарянето може да увеличи риска от предсърдно мъждене

Хората, които изпитват жизнено изтощение – комбинация от умора, раздразнителност и деморализация – са по -склонни да развият предсърдно мъждене. . . .

От Лиза Рапапорт, 21 януари 2020 г.

Неинвазивна стимулация на блуждаещ нерв, показана за намаляване на предсърдно мъждене при постоперативни пациенти

Проучване на Медицинския университет във Виена показва, че пациентите, които са използвали устройства за уши, намаляват шансовете им да развият неравномерен сърдечен ритъм. .

От Roxanna Asgari 31 октомври 2019 г.

Американските индианци са изложени на по -голям риск от развитие на предсърдно мъждене, констатации

Проучването разглежда повече от 300 000 нови диагнози за неравномерен сърдечен ритъм в Калифорния и резултатите изненадват изследователите.

От Роксана Асгари, 28 октомври 2019 г.

Кой е най -добрият разредител на кръвта за хора с Afib? Може да не е Кумадин

Консорциум от сърдечни експерти преразгледа препоръките си в полза на по-нов тип лекарства за предотвратяване на инсулт.

От Сандра Гордън, 25 юни 2019 г.

По -нови антикоагуланти, предпочитани пред варфарин в актуализирани указания за предсърдно мъждене

Оралните антикоагуланти без витамин К имат по -малък риск от кървене и могат да бъдат по -ефективни за намаляване на инсулти при пациенти с афиб, отколкото варфарин.

От Aisha Langford, 4 юни 2019 г.

Открити са интелигентни часовници, които да помогнат за откриването на Afib

Ново проучване показва, че носимите устройства са полезни при скрининг за нарушения на сърдечния ритъм, но някои проблеми остават.

От Куин Филипс 20 март 2019 г.

Може ли диета с ниско съдържание на въглехидрати да доведе до нарушение на сърдечния ритъм?

Рискът от предсърдно мъждене може да се увеличи при ограничаване на зърнени храни, плодове, захари и нишестени зеленчуци, се казва в изследването.

От Don Rauf 16 март 2019 г.

Изненадващи тригери на предсърдно мъждене

До 14 ноември 2017 г. Вижте всички

Ако сте нов родител, вече знаете, че моделите на бебешки сън са много различни от вашите. В края на краищата, изглежда, че само няколко часа след като най -накрая заспите купчината си радост, тя отново е будна, независимо дали е ден или нощ. Разбирането на моделите и навиците на бебешкия сън може да ви помогне да подобрите съня на вашето бебе и от своя страна може да помогне на вас и вашето бебе да достигне първия си рожден ден малко по-малко капризен и с мътни очи.

Определението за „спи като бебе“ се променя през първата година от живота. Обикновено новородените спят от 16 до 18 часа на ден по четиричасов режим, казва Гари Монтгомъри, д-р, медицински директор на Центъра за детски сън в Детското здравеопазване в Атланта. Бебето обикновено спи в продължение на три часа, става за около час за хранене и смяна на памперс, а след това отново заспива. И старата поговорка „никога не събуждайте спящо бебе“ е вярна в случай на здраво новородено. Няма нужда да събуждате бебето си, ако спи по -дълго от типичния модел – вашето бебе ще се събуди, когато е гладно, казва д -р Монтгомъри.

Къде и как спи бебето ви е също толкова важно, колкото и колко сън получава. През първите седмици от живота си, ако бебето ви спи в детска люлка или креватче в спалнята ви, може да улесните храненето през нощта. Но не се изкушавайте да сложите бебето в леглото с вас, казва д -р Майкъл Декър, RN, доцент и специалист по разстройство на съня в Университетското училище по медицинска сестра на Case Western Reserve в Кливланд. Съществува реален риск бебето да се задуши, като се оплете в спалното бельо, или други, които спят на леглото, могат случайно да се преобърнат върху бебето.

Важно е също да поставите бебето си по гръб да спи, а не по корем: Тъй като Американската академия по педиатрия препоръча обратно сън за бебета през 1992 г., честотата на синдрома на внезапна детска смърт е спаднала с повече от 50 %.

Модели на бебешки сън през първата година

През първата година е нормално бебето ви да се събужда между четири и шест пъти на нощ, казва Монтгомъри. През първите 11 седмици циркадният ритъм на вашето бебе-естественият цикъл на сън-бодърстване под светлината и тъмното-все още не е развит. Но тъй като циркадният ритъм се формира и бебето узрява, то постепенно ще спи по -малко през деня и повече през нощта. Въпреки че дефиницията за „нормален“ модел на сън на бебето може да варира в широки граници, повечето бебета достигат определени етапи на съня на тази възраст:

2 до 4 месеца: Вашето бебе вероятно ще започне да спи по -дълго през нощта – до около шест часа. Стомахът му расте и може да побере повече адаптирано мляко или кърма. На 3 месеца вашето бебе вероятно ще спи около 15 часа на ден, като две трети от това затворено око е през нощта. 5 до 7 месеца: Досега навиците на бебешкия сън обикновено стават малко по -малко облагащи на мама и татко. До около 6 месеца бебетата обикновено вече не трябва да се хранят през нощта, казва Монтгомъри. На тази възраст те обикновено отлагат три до четири часа през деня и спят около осем часа през нощта. 8 до 12 месеца: Бебето вероятно ще спи до две дрямки на ден, с около девет часа сън на нощ. До втория й рожден ден дрямката вероятно ще бъде веднъж на ден.

Създайте рутина, която да помогне на бебето да спи

Ето някои начини да установите рутинно лягане рано, за да възпитате по -добри навици за сън на вашето бебе:

Осветявайте спалнята на бебето през деня. Ако стаята е много тъмна, естествено е часовникът на тялото на вашето дете да бъде подтикнат да реагира, сякаш е нощ. Може да неволно допринасяте за по -дългите сънища през деня и по -кратките сънища през нощта, ако в спалнята на вашето бебе е твърде тъмно. Работете около околната среда. Ако има улично осветление извън спалнята на вашето бебе, опитайте да затъмнявате стаите, за да поддържате стаята тъмна през нощта-но не забравяйте да навиете тези сенки и да оставите слънцето да грее всяка сутрин. Също така можете да намалите уличния шум с машина за бял шум или „звук“. Не клатете бебето да спи. Люлеенето е чудесен начин да помогнете на бебето да заспи, но не му позволявайте да заспи в ръцете ви. Защо? Може да е по -трудно вашето бебе да се научи как да заспи самостоятелно, ако свързва съня с това, че е в ръцете ви. Вместо това люлеещите се и други процедури за лягане трябва да спрат малко. Сложете бебето си, докато е сънливо, но не спи напълно. Дръжте нощните посещения кратки и сладки. По време на хранене през нощта и смяна на памперса, https://harmoniqhealth.com/ поддържайте процеса възможно най-кратък. Научете бебето си, че нощта е за сън, а не за игра – посред нощ не е времето за надничане. Дръжте стаята тъмна и направете само минималното, за да успокоите бебето си и да е готово да заспи.

Начини мама и татко да си починат

Грижата за бебе е работа на пълен работен ден без почивни дни. Но вашият собствен сън е също толкова важен, колкото и почивката на вашето бебе. В края на краищата, родителят с недоспиване може да бъде нещастна, стресирана каша. Ето няколко идеи как да преживеете първата година на вашето бебе:

Спи, когато бебето спи. Това понякога е по -лесно да се каже, отколкото да се направи, особено когато в мивката има куп чинии или планина мръсни бебешки дрехи, които да се измият. Но се опитайте сами да си починете, когато бебето ви е на почивка в заспала земя. Установете защитено време за сън. Може би е събота или неделя сутрин, когато вашият партньор не трябва да ходи на работа. Уверете се, че всички в домакинството знаят, че е време за вас – основният болногледач на бебето – да си починете. Помолете партньора си да се грижи за децата в тези „защитени“ сутрини, за да можете да се заредите с енергия, или може би доверен роднина или приятел може да се включи, за да помогне, когато той или тя не е зает. Носи се по течението. Имайте малко място за раздвижване в графика си, за да можете да заобиколите нуждите от съня на вашето бебе, казва Монтгомъри. Ако бебето дреме покрай обичайните си 2 п. м. време за хранене, но искате да сте в мола в 14:15 ч. м. , трябва да сте гъвкав. Следвайте примера на вашето бебе. Също така е важно да не държите бебето на крака преди лягане. Преуморено бебе е по -трудно да заспи, казва Монтгомъри.

Спазването на тези съвети може да помогне на вашето бебе – и на всички останали в къщата – да спят по -лесно и да бъдат по -щастливи и по -здрави.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в детското здраве

Новите насоки на СЗО настояват за по -малко време пред екрана, по -активна игра за малки деца

Бебета под 2 години не трябва да прекарват време на екрани. Подходящата за възрастта дейност трябва да се насърчава за всички.

От Лиза Рапапорт, 24 юли 2019 г.

Повече доказателства установяват, че забавянето на началното време в училище подобрява представянето, посещаемостта и съня на учениците

Това е едно от първите проспективни проучвания за изследване на въпроса.

От Катрин Лий, 12 декември 2018 г.

Какви са ефектите върху децата на самотните родители?

До 17 ноември 2017 г.

Разбиране на вашия готически тийнейджър

До 15 ноември 2017 г.

Преподаване на тийнейджърска отговорност

До 15 ноември 2017 г.

Шест предложения за идеи и събития за срещи на момчета

До 15 ноември 2017 г.

Теория на Пиаже за родители

До 15 ноември 2017 г.

Топ 5 списания за бебета и родители

До 15 ноември 2017 г.

Съвети за опазване на вашето лунатно дете

До 15 ноември 2017 г.

Лошата ли е училищната храна за учениците?

До 20 юли 2015 г. “

Thinkstock

Без значение къде пътувате, вашият анкилозиращ спондилит (AS) също прави пътуването. Въпреки че състоянието ви може да затрудни преминаването от точка А до точка Б, то не бива да ви стяга крилата. Планирането предварително, преди да стегнете багажа, може да ви помогне да направите пътуването си по -гладко.

Предизвикателствата на пътуването, когато имате анкилозиращ спондилит

Болката и сковаността в гърба или задните части са типични симптоми на AS, според Американската асоциация по спондилит. Стоенето на едно място – например, когато сте заседнали в дълъг полет – може да създаде проблем, казва д -р Оливия Гоу, ревматолог и асистент в болница Mount Sinai в Ню Йорк. Плюс това, хората с този вид артрит често имат умора поради възпаление на ставите, което може да направи пътуването още по -трудно, добавя тя.

9 Съвети за пътуване при анкилозиращ спондилит

Трудно, но едва ли невъзможно. Опитайте тези съвети за щастливи пътувания:

Вижте Вашия лекар, преди да тръгнете. Уверете се, че имате достатъчно от вашите лекарства, защото липсващите дози могат да предизвикат пристъп, казва д -р Ghaw. Проверете два пъти дали сте уловени от ваксинациите-особено ако приемате лекарства, които потискат имунната ви система, което може да повиши риска от инфекция, добавя тя. В зависимост от това къде отивате, може да се нуждаете и от предпазни лекарства, които могат да предотвратят заболявания като малария. Летете умно. Ако е възможно, изберете директен полет, ако пътувате по въздух. И лети в средата на седмицата, когато летищните линии са по -кратки, препоръчва Фондация „Артрит“. Изберете мястото си, като имате предвид и артрита си. „Седалките с допълнително място за краката са добри“, казва Ghaw. Винаги се пазете от последния ред, защото тези седалки не се отпускат. Седнете на пътеката и ставайте поне на всеки два часа, за да ходите и да се разтягате, предлага тя. Резервирайте правилната стая. Резервирайте стая на нисък етаж, ако стълбите са проблем, казва Ghaw. Поискайте стая, която е в съответствие с Американския закон за хората с увреждания и е удобна за инвалидни колички и е оборудвана с помощни средства като решетки, ако имате нужда от тях, предлага Фондация „Артрит“. Обадете се предварително в хотела си, за да се уверите, че хладилникът е наличен, ако приемате лекарства, които се нуждаят от охлаждане, казва д -р Натан Уей, ревматолог във Фредерик, Мериленд. Продължавайте да се търкаля. Инвестирайте в багаж на колела, който можете да бутате, а не да дърпате, препоръчва болницата за специална хирургия в Ню Йорк. Натискането с две ръце поставя товара пред вас. Това помага за спестяване на енергия и е по -малко натоварващо за ставите, отколкото дърпането с една ръка зад вас. Опаковайте светлина. Не се изкушавайте да донесете целия си килер със себе си, защото понякога може да се наложи да вдигнете чантата си. Бъдете внимателни, дори когато го хващате от турникета за багаж и поискайте помощ, ако имате нужда, казва Деймиън Хауъл, PT, физиотерапевт в Ричмънд, Вирджиния. Дръжте лекарствата си със себе си.

Instagram

Categories

Archives

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare